sâmbătă, 7 iulie 2012

Rezumat de presa.

De ceva timp am renuntat la TV si incerc sa urmaresc evenimentele din viata social politica romaneasca prin intermediul presei online.
Tinand cont ca in mare parte ziarele sunt aservite marii politici, iar in cazul celor fara o eticheta stabilita, angajatii au propriile convingeri si interese, am urmat sfatul dat de marele Luca Caragiale: citesti presa puterii, citesti presa opozitiei, (adaugi si presa straina ca asta nu era prea influenta pe vremea maestrului) si apoi faci media (aritmetica, geometrica cum iti vine bine).
Un exemplu de interpretare: evenimentele din iarna din Piata Universitatii: concluzia mea: populatie nacajita, frustrari la greu care trebuiau refulate, un guvern mai mult decat nepopular, un presedinte care a pierdut increderea majoritatii si manipulare zdravana din partea opozitiei. In final, un grup sub minimumul (parere personala) semnificativ a facut un pic de galagie. Faptul ca au fost ostracizati din interior cei ce faceau echivalenta PSD-PDL imi confirma ca totul s-a jucat la caldura in spatele usilor din Kiseleff.
Dar sa revin la subiectul care ma face sa scriu astazi.
Plec de la suma titlurilor pe scurt (nu ma bag in tabloide ca pierd timpul).
Ce gasesc azi in ziare este in mare ce s-a vehiculat in ultimele doua saptamani (hai sa zicem de la mazilirea lui Nastase)
1. Romania Libera (pro presedinte cu un pic de tenta liberala):
- Plagiat Ponta: clar anti-premier cu argumentatie bazata pe revista Nature. Destul de bine facut si privit din exterior, fara subiectvism partizan, destul de corect.
-Plagiat Ponta: editorial Gallagher. Frumos si incisiv scris u o argumentatie de bun simt.
- Demisia Basescu cu tenta ironica la adresa premierului
mi-e lene sa mai scriu.... continuarea in curind

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu