sâmbătă, 7 iulie 2012

Sper ca nu sunt atat de prost pe cat par.....

OK, recunosc: inca il consider pe Basescu singurul individ de pe scena politica romaneasca in stare sa faca fata cerintelor functiei de presedinte al tarii. Si fac asta fara pic de partizanat la fel cum inca il mai consider pe Iliescu (NIMMMI) cel mai puternic om politic roman dupa '89. Dar la altceva mi-e gandul acum si anume fac referire la: http://iccd.ro/ .
Oare de ce apar chestii d'astea doar in momente ciudate ale politicii RO? De ce nu a aparut astfel de initiativa acum cativa ani cand PDL guverna cot la cot cu PSD, iar PNL erain coma: adica dreapta disparuse de pe scena politica. De ce s-au mutat, chipurile fara voia sefilor de partid, in aceasta cica organizatie civica toti semi-disidentii din PDL. Madame Macovei si Crstian Preda sunt profesionisti adevarati. Nu intru in analiza sau polemica cum ca au facut destule erori in ultimii ... ani. Chiar sunt specialisti in politici nationale si EU si se vede din activitatea lor (cine citeste prin prin rapoartele CE poate descoperi asta si singur. In cazul in care se alege calea usoara aveti acces la A1-3 cu rezolutiile de rigoare). Dar am divagat.
Revin la intrebare: ce rost are o organizatie civica cu singurul scop (cel putin ala evident) de sustinere politica a unuia sau mai multi indivizi? Pai in fapt este departamentul de propaganda a PDL. Hai sa fim onesti, domnilor.

Trecem si peste partea de interfata... Si ajungem la platforma numita a cetatenilor care ne spune ca ei, cei care au fondat ICCD, ne iubesc si ne vor binele. Multumesc, era si culmea sa spuna public viteversa.
Si apare vesnica nedumerire, extensibila la toate partidele si organizatiile din RO. Incep sa ii dau dreptate lui Brucan. De ce? Pentru ca pana acum nu am gasit pe nimeni sa puna intrebarea: "da, bai fratilor, dar cum???".

De vreo douazeci de ani (mai precis de cand s-a retras la fel de anonim pentru poporul roman cum a aparut Ion Ratiu) tot astept sa apara un Partid, indiferent ca e de stanga sau de dreapta sau de centru stanga dreapta, extrema, fundas lateral sau mai stiu eu cum vor sa se auto-declare (ca fara etichetarea proprie nu prea stie nimeni unde sa ii incadreze), care sa zica:
- vreau sa traiti mai bine: OK, pentru asta e nevoie de bani. In primul rand pentru serviciile bugetare, apoi pentru infrastructura, si nu in ultimul rand pentru sustinerea economiei private. Adicatelea, noi astia de la partidul pulii mele (ca m-am infierbantat) o sa dam mana libera de exemplu investitorilor din agricultura care timp de 732 ani si 3 luni o sa fie scutiti de impozite pe profit. Avem noi grija insa sa recuperam TVA, accize, taxe de export si bineinteles cotele de CAS CASS samd. Am facut noi socoteala si ne iese ca in 2 ani 4 saptamani 5 ore si 14 minute o sa ajungem sa acoperim 40% din necesarul la buget numai de la ei. Restul de la ce se mai misca prin tara asta. Ca urmare, pana atunci avem nevoie de: jde mii de miliarde pentru costurile administrative ale statului, alte jde mii de miliarde pentru refacere-mentinere infrastructura. Pentru ca sacul e gol, luam un imprumut: 2 jde mii de miliarde pe care promitem frumos ca ii dam inapoi din ce scoatem de pe urma nivelului doi de sustinere respectiv industria masinilor automate de impachetat fum. Iar astea o sa fie ajutate sa aduca banul de la investitorii aia din Nemtia care abia asteapta sa isi mute gioarsele din Reeperbahn Hamburg, al Crucea de piatra Bucuresti.
Urmarea unui astfel de program politico-economico-social: cine stie sa impacheteze fum, sa dea cu sapa, sa culeaga capsuni sau sa mulga caprele o sa voteze cu ei. Cine vrea sa pastreze traditia in zona sus numita din Bucuresti, o sa voteze cu altii.
Si uite asa se face echilibrarea. Acum, faza tare e ca cum ii si fortam sa faca ce au zis. Simplu frate: prin Constitutie sa se impuna obligativitatea ca guvernul, inainte de a fi aprobat de Parlament sa depuna programul de guvernare in detaliu si nu gargara de pana acum. Sa semneze echivalentul unui contract de management ca doar asta fac la nivelul tarii si sa fie pasibili cu pedepse civile sau penale daca nu isi indeplinesc sarcinile. Adicatelea, al de se crede bun de PM sa se gandeasca de 7 ori inainte de a accepta asta. Si uite asa, dupa 7 guverne in parnaie conf Cod Penal Art. xxx, ala cu escrocheriile si inselaciunile, o sa iasa poate si o raza de soare.

Dar acuma apare buba: cine mama naibii din cei care ne conduc o fi atat de prost incat sa promoveze o chestie pe principiul de mai sus. Si ma intorc la baietii astia de la ICCD. Daca tot va bateti cu pumnul in piept ca sunteti supercivicii, lansati domnilor un program adevarat ori de guvernare ori de control al guvernarii.

Ca de unde am pornit: Iaca considerand gasca Macovei Preda Ungureanu o alternativa acceptabila (atentie nu am spus ca ei sunt visul vietii mele) am intrat curios pe site-ul lor. Am fost neplacut surprins sa vad ca e pura demagogie si ca nu au nimic concret de promovat. Apai fratilor unde e diferenta intre voi, PDL si USL??? ca toate platformele zic acelasi lucru: pentru toata tara romaneasca mult mu.. si bucurie!!!

Pseudo prezentarea facuta e aproape puerila, dar tare mi-ar place sa pot alege dintre doua trei sapte chestii clare si nu dintre 10000 de vorbe goale folosite de toti cei de pe teren. E ca si cum s-ar juca un fotbal in care fiecare jucator are mingea lui tot rotunda tot de piele, doar ca unele sunt cu hexagoane iar altele cu dungulite, unele sunt rosii altele portocalii.
Pana cand din amestecul genetic al natiei romane se va naste un messia politically correct raman pro Basescu.... Astept sa vad ce are ascuns in maneca. Nu il vad pe batranul golan fara un as de pica sub gulerul camasii..Show-ul abia incepe. Vizionare placuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu