luni, 13 iunie 2011

Punctul meu de vedere referitor la http://www.crinantonescu.ro/Blog/CrinAntonescu/art/795/Nevoia-de-alternativa-Acum.html#formcomment

Comentariul meu va fi destul de lung, astfel ca nu sunt sigur ca voi avea spatiu suficient. In cazul in care se poate, voi incerca sa il structurez pe "episoade".
Sunt liberal din principiu, ca aspiratii si educatie. Am ca tot romanul ce a crescut in Romania anilor 70-90 o latura socialista in gandire si atitudine. Sunt plecat din tara, nu ca emigrant, nici sa imi caut norocul. Am un contract solid la finele caruia ma voi reintoarce acasa sau voi cauta ceva mai bun. Cum ma tin puterile.
Am facut aceasta introducere ca sa fiu inteles ca nu sunt nici "postac", nici inregimentat si nici fanatic cu privire la viata politica romaneasca.
Dar sunt realmente dezgustat de modul in care dumneavoastra domnule Antonescu intelegeti sa conduceti polul liberal al politicii romanesti. O abordare similara cu cea a conducerii PNL actuale as fi putut-o accepta de la PD-L (declarat initial centru-dreapta). Ceea ce va pune pe picior de egalitate ideologica si de interese cu cei pe care ii blamati necontenit.
Si incep sa comentez ceea ce ati scris in acest articol:
1. "Cauza profundă a blocajului total în care ne aflăm este că nu ştim încotro ne îndreptăm, ca stat, ca naţiune, ca indivizi, că cei care ne conduc n-au o viziune, nu sunt şi nu au capacitatea interioară de a deveni lideri autentici ai acestei societăţi. "- am cautat in tot blogul dvs. si pe site-ul PNL viziunea promovata de liberali si de Crin Antonescu. Probabil ca nu sunt suficient de inteligent pentru a o intrezari. Dar din punctul meu de vedere nu exista. Nu ati reusit sa ma convingenti ca aveti o viziune. Nici maca una cu care sa nu fiu de acord.
2. "De aceea, România are nevoie de o alternativă acum. Nu peste un an, nu când vin alegerile, nu când calculele politice par favorabile unuia sau altuia. Acum. Pentru că atunci va fi prea târziu. Iar noi, ca liberali, suntem datori să lucrăm la construcţia unei alternative." Cu referire si la continuarea din articolul dvs. Pai domnule Antonescu, nu cumva ati candidat pentru presedentie si nu cumva PNL este unul din partidele parlamentare??? Inca nu aveti proiectul alternativ la conducerea si dezvoltarea Romaniei. Atunci nu ma mira ca ati pierdut alegerile.
3. Propunerea programului politic (la care inca mai lucrati se pare) este exact ceea ce spuneti ca nu trebuie facut: "Un program realist şi dezideologizat pentru combaterea crizei. Ar trebui să lăsăm de-o parte falsa retorică ideologică." Cred ca nu e om in tara romaneasca sa nu stie ca singura solutie este "repornirea motoarelor economiei private.". Cei care se vor la carma trebuie sa spuna palmasului cum se face asta. Ori in discursul dvs. tocmai acest lucru lipseste. Din umilele mele cunostinte asa ceva se numeste demagogie si populism ieftin.
4."O echipă de un profesionalism şi de o integritate indiscutabilă." Asta e copiata din "cei 15000" specialisti ai domnului Constantinescu. Pe care inca ii mai cautam. Ne puteti da o lista cu propunerile dvs. pentru noul guvern si noua administratie? Nu de alta dar iarasi trecem pe partea demagogica.
5. "Un program adevărat de depolitizare a administraţiei şi de transparenţă a cheltuirii banului public." Fals si total non-liberal. Pai daca administratia (si ma refer la nivelul de conducere nu la functionarul public de la ghiseu sau din birou) nu este politica cum poate fi aleasa? Nu cred ca exista undeva in lume scoli de prefecti sau de consilieri locali. Ori linia de coordonare a activitatilor in administratia publica se face prin intermediul consiliilor locale sau judetene. Asa incat, pentru a fi siguri ca directia impusa politic va fi urmata, se vor numi conducatori/ administratori pe criteriul cine nu e cu noi e impotriva noastra (perfect adevarat in sistemul politic administrativ romanesc). Plus ca bugetul se face din cate stiu eu politic (adevarat ca la indicatiile/ sugestiile/ sfaturile unui grup tehnocrat, dar in final tot pe baza unei doctrine politice).
6."O guvernare responsabilă trebuie să elimine alocarea de fonduri clientelei de partid." Iarasi pur populism.O guvernare responsabila nu trebuie sa aiba ca si criteriu de selectie asa ceva. O guvernare sanatoasa trebuie sa aplice legile nu sa le creeze in functie de necesitatile de moment si de interesele personale. Dar chestia cu Ordonantele de Urgenta a devenit norma si datorita absentelor, inclusiv ale dvs. de la locul de munca (Parlamentul Romaniei) si datorita incrancenarii pe o unica idee: numai noi stim adevarul ceilalti sunt rai si urati, nu s emisca nimic in legislativ.O abordare deschisa cu contrele de rigoare dar oneste a propunerilor legislative venite din partea majoritatii parlamentare ar aduce cu siguranta mai multe beneficii populatiei si ar elimina precedentul guvernarii fara parlament. Il acuzati pe actualul presedint de comportament dictatorial dar nu ii dati nici o sansa sa aplice, chiar si de fatada, o alta abordare.
7. "Miza construirii unei alternative este acum mai mare ca oricând. Am auzit zeci de voci spunând că toţi politicienii sunt la fel." Ati avut la dispozitie ceva timp. Cum l-ati folosit? Legi sau propuneri legislative nu se vad... prezenta la TV nu se pune decat ca eveniment personal... Unde e alternativa? Sa nu imi spuneti USL ca nu va iau in seama. Asteptam programul deliat de guvernare cu obiective, actinui, proceduri, nume si termene limita. Altfel ne intoarcem la perioada Iliescu (bun politician de altfel) in care se vorbea cu orele fara a se emite macar o idee.
8. " Putem da o direcţie acestei ţări şi putem întrezări un altfel de viitor. Întotdeauna există soluţii, cine vrea o să le găsească, cine nu o să găsească scuze..." Considerand ca inca nu ati gasit solutiile va incadrati in partea a doua: cautati scuzele... Si nu, nu va cred ca sunteti in stare sa dati o directie acestei tari pana cand nu o si demonstrati macar teoretic.
P.S. presupun ca e nesigura publicarea celor de mai sus, dar sper macar in "democratia" internetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu